"Ondernemen in een coöperatie is een feestje!"

Een nieuwe sociale coöperatie in Den Haag

Een nieuwe sociale coöperatie in Den Haag

Op vrijdag 9 maart werd Coöperatie Eva feestelijk geopend door de Haagse wethouder Joris Wijsmuller. Hij sprak over het motto van het College “Vertrouwen op Haagse Kracht”. Hij zei dat de echte veranderingen in de samenleving van onderop komen, van de mensen zelf, van initiatieven zoals Coöperatie Eva.

Coöperatie Eva heeft tien ondernemende en creatieve leden en de afgelopen weken zijn er nog vijf verzoeken van vrouwen die lid willen worden binnen gekomen. De coöperatie biedt trainingen en individuele begeleiding zodat vrouwen onder de paraplu van de coöperatie hun eigen onderneming kunnen opstarten en uitbouwen.

Het type ondernemingen van de vrouwen is heel divers; van hair & beauty tot kunst & kunsttherapie, bijzondere sieraden, kindermuziektheater en healing & coaching. De leden wisselen ervaringen uit, geven elkaar tips, werken samen en steunen elkaar.

Ons doel is niet alleen het bevorderen van economische zelfstandigheid van de leden, maar ook het stimuleren van ontmoeting en participatie in de buurt. Coöperatie Eva is gevestigd in multifunctioneel centrum O3 – O3  staat voor Ontdekken, Ontwikkelen en Ontmoeten – samen met onder andere een buurthuis en een brede buurtschool. Iedere week organiseren wij een versmarkt van Lekkernassuh (Stichting Lokaal Voedsel Den Haag) met biologische groente en fruit van boeren uit de omgeving van Den Haag. Daarnaast organiseren we wekelijks kindermuziektheater workshops voor schoolkinderen van O3 en andere evenementen zoals een vrouwendag of een buitenspeeldag. 

Naast de ondersteuning van Cordaid wordt Coöperatie Eva ook ondersteund door de gemeente Den Haag, door deelname aan de pilot “Ondernemend uit de Bijstand”.

Eva is online te vinden op:

www.cooperatie-eva.nl

www.voorjebuurt.nl/cooperatie-eva

www.facebook.com/CooperatieEva