"Ondernemen in een coöperatie is een feestje!"

Eerste sociale coöperatie in Delft!

Eerste sociale coöperatie in Delft!

Met de lancering van SCOPE is de eerste sociale coöperatie in Delft een feit. De Prinsenstad is hiermee de zestiende gemeente met een door Cordaid ondersteunde coöperatie. SCOPE werd vorige week feestelijk geopend door vertegenwoordigers van Cordaid en de gemeente Delft.

De vier deelnemers aan SCOPE kunnen met behoud van hun uitkering gaan ondernemen en hun talenten inzetten om zo hun weg weer naar de arbeidsmarkt te vinden. Zo zal illustrator Stefan Bok zijn kunsten inzetten om bedrijfslogo’s te ontwerpen, zorgt ballonartiest Micha Lok voor wat afleiding in het ziekenhuis en brengt Dawoed Poese zijn Surinaamse worsten aan de man. Vooralsnog de enige vrouw in het gezelschap Katja Lillith, heeft een knuffelpraktijk: een plek waar je in een liefdevolle omarming mag ontspannen en jezelf kunt opladen.

De leden van de coöperatie zijn uiterst gedreven om zich snel te verder ontwikkelen, meer ervaring op te doen in het ondernemerschap en een netwerk op te bouwen. Naar verwachting zal SCOPE in de loop van 2018 uitbreiden met veel nieuwe leden.

Kijk hieronder naar een video over de opening van SCOPE en de deelnemers:

SCOPE is een initiatief van Cordaid, Stichting Stunt, Gemeente Delft en Werkse!.