"Ondernemen in een coöperatie is een feestje!"

Op bezoek bij de Vrije Uitloop in Breda

Op bezoek bij de Vrije Uitloop in Breda

Op 25 april was Cordaid aanwezig bij het bezoekprogramma van de Vrije Uitloop in Breda.

Het was een interessante middag. Er waren zo'n 15 bezoekers naar de De Vrije Uitloop in Breda gekomen. De bezoekers bestonden onder meer uit beleidsmedewerkers en klantmanagers van gemeentes, en mensen die zelf interesse hebben in deelname aan een sociale coöperatie. 

Erna Smeekens, initiatiefnemer van de Vrije Uitloop, vertelde haar persoonlijke verhaal over hoe zij ooit in de bijstand terechtkwam. Ze vertelde hoe ze haar tijd in de bijstand ervaren had en hoe ze uiteindelijk een reis met Cordaid naar Guatemala won. Daar zag ze vrouwen werken verenigd in sociale coöperaties. Deze reis insprireerde haar om dit Nederland te proberen. In samenwerking met Cordaid begon Erna de eerste sociale coöperatie in Nederland, de Vrije Uitloop in Breda. 

Na het verhaal van Erna, gaf Mieke van Tilburg, programma manager Coöperatief Ondernemen bij Cordaid een korte uitleg over de bijdrage die Cordaid kan leveren in de opzet en begeleiding van sociale coöperaties. 

Daarna was er voor de bezoekers gelegenheid tot het stellen van vragen. Er waren vragen over de opzet van coöperaties, de diversiteit van de deelnemers etc.

Het was een leuke en interessante middag, waarbij aan kennisuitwisseling werd gedaan en er mogelijkheid was tot netwerken tijdens de koffie en theepauze. 

De Vrije Uitloop houdt regelmatig zulke informatiemiddagen. Houd deze website in de gaten voor meer informatie of neem contact op via www.cordaid.org.