"Ondernemen in een coöperatie is een feestje!"

Themamiddag de Blauwe Paraplu

Themamiddag de Blauwe Paraplu

Op 21 maart hebben we deelgenomen aan de themamiddag 'De kracht van samen: een andere manier van werken' van sociale coöperatie de Blauwe Paraplu in Amersfoort.

De middag was georganiseerd met als doel om meer kennis te verspreiden over sociale coöperaties en samenwerking tussen verschillende partijen in dit domein in Amersfoort te bevorderen.

De middag begon met een interactief spel, waarbij de deelnemers met elkaar kennismaakten en konden ontdekken wat zij voor elkaar kunnen betekenen.

De deelnemers waren o.a. leden van sociale coöperaties, beleidsmedewerkers van gemeenten en mensen die zelf een sociale coöperatie op willen zetten.

Vervolgens kon men kiezen uit drie workshops. Er was een workshop over de betekeniseconomie, een workshop over neurodiversiteit door Caspar Barkey van KeyChoice en een workshop over de geleerde lessen van de Blauwe Paraplu door Jessica de Ruijter.

Na afloop was er gelegenheid tot netwerken op de borrel waarbij de hapjes werden verzorgd door Dave Molenaar van UwThuisChef, voormalig coöperatie lid van de Blauwe Paraplu.

Bekijk hier de video waarin we de initiatiefnemer en enkele deelnemers spreken. Voor meer informatie over wat Cordaid doet voor sociale coöperaties, lees het artikel op de website van Cordaid.