"Ondernemen in een coöperatie is een feestje!"

Wie we zijn

Parttime coöperatief ondernemen met behoud van uitkering is een idee van Tientjes Academie Breda en Cordaid. Lees hieronder waarom zij een project startten om kennis en ervaring op te doen over deze manier van ondernemen en dit landelijk te delen met initatiefnemers, gemeenten en andere belangstellenden.

 

 • Erna Smeekens

  Erna Smeekens

  Tientjes Academie Breda

  Meer info

  Samen met Hans Udo, van Tientjes Breda, stond Erna Smeekens in 2012 in Breda aan de wieg van De Vrije Uitloop, de eerste Nederlandse coöperatie voor scharrelondernemers opgezet.
  "De Vrije Uitloop is een coöperatie waarin mensen met een bijstandsuitkering de mogelijkheid krijgen om een deel van hun uitkering zelf te verdienen door middel van ondernemerschap naar vermogen. Elke scharrelondernemer heeft zijn of haar eigen bedrijf en in de coöperatie ondersteunen ze elkaar. Samen met Cordaid willen we onze kennis en ervaring delen met startende coöperaties."

 • Mieke van Tilburg

  Mieke van Tilburg

  Programma Manager Coöperatief Ondernemen in Nederland

  Meer info

  Mieke van Tilburg werkt ruim 12 jaar bij Cordaid, als programma manager van het programma voor ondersteuning van projecten in ontwikkelingslanden door Nederlandse stichtingen en sociale ondernemingen, en daarvoor als programma verantwoordelijke voor projecten in Zambia. Hiervoor heeft zij zich ingezet als projectleider van een project voor de voorschool in Rotterdam en als werkbegeleider bij VluchtelingenWerk. Haar ruime internationale ervaring en kennis van programma beheer gaat zij vanaf januari 2017 met veel inzet en enthousiasme inzetten voor het programma Coöperatief Ondernemen in Nederland bij Cordaid.